***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Спекула? Цената на парното – двойно по-висока от реалната. Спорът за външно министерство вреди на имиджа на България


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 16 февруари   

 

„ На европейския пазар цената на газа се е сринала, само че „ Булгаргаз “ се прави, че не вижда това. КЕВР би трябвало да алармира. 

Цената на парното е двойно по-висока от тази, която би трябвало да плащаме. С едно решение на регулатора може да достигнем дефлация. КЕВР може изключително да понижи цената. Това съобщи в ефира на предаването „ Твоят ден " икономистът от „ Отворено общество " Георги Ангелов.

По думите му регулаторите чакат промени и не желаят да се задействат. 

„ Цената на газа се срина със 70% за последните няколко седмици, а „ Булгаргаз " продава на 40% над пазарната. Те желаят да ни продадат скъпия газ, насъбран в последните години. Тарифата за потребителите е 100 лв. на мегаватчас, а пазарната - 48 лв.. Разликата се получава поради неверна прогноза ", разяснява той. И добави, че евентуално ще се доближим до критериите за еврозоната, само че не в точния момент за конвергентния отчет. 

***

„ Спорът за външно министерство вреди на имиджа на България “, съобщи някогашният министър Надежда Нейнски по Нова телевизия.

„ Подобно съревнование от партийна позиция наподобява свястно, тъй като в последна сметка всяка една от партиите се явява по-късно на избори и ще би трябвало да показа пред личните си гласоподаватели, а и пред необятната общност своите триумфи “, съобщи още Надежда Нейнски.

„ Путин ще спре, когато бъде спрян “, съобщи тя и добави: „ тъй като, в случай че той завоюва, това ще бъде краят на света “.

***

„ Трябва да бъдат осветлени всички условия, които станаха общоизвестни за основани съответни лобистки кръгове, „ дирижирали правораздаване " в избрани направления. 

Комисията не може да бъде целена като проверяващ орган. Важно е и дали ще се съберат постоянни и годни доказателства за възможна незаконна активност, обвързвана с търговия на въздействие “.

***

Ако няма ефикасна правосъдна система, е невероятно да се извършват разпоредбите, които се вкарват на европейско равнище, предизвести еврокомисарят.

„ Важно е да се уверим, че има следствие “, сподели еврокомисарят във връзка убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

„ Да се уверим, че има опция фактически да се организира действително следствие от самостоятелни лица “.

***

Има един общински консултант в София, който беше ръководител на групата на „ Възраждане “, когато имаше такава група, преди той да я самокатастрофира и да се детронира като ръководител на групата на Възраждане “ - Деян Николов. Той неведнъж твърди, че са му предложили милиони, с цел да направи сглобка в СОС. Подтекстът на това го виждам го като политическо говорене. Аз не съм взел пари, само че евентуално другите от „ Възраждане “ са взели пари, с цел да гласоподават по избран метод. Това съобщи Николай Дренчев, един от тримата изключени от ПГ на „ Възраждане “.

„ Размятането на такива суми съставлява грозно корупционно закононарушение. Става въпрос за съществено закононарушение. Аз и моите сътрудници самостоятелни народни представители през вчерашния ден сезирахме основния прокурор за тези изказвания. Евентуално да предприеме някакви следствия по тази тематика, да откри дали на лицето Деян Николов някой му е предложил, какво е предложил, против какво му го е предложил, предложил ли е и на други хора. Идеята е да се изсветли този въпрос “, акцентира той.

***

Белият дом предизвести, че след месеци на яростни сражения съветската войска е напът да превземе град Авдеевка в Източна Украйна, съобщи ДПА.

„ Има заплаха защитата на Авдеевка да падне ", съобщи през вчерашния ден във Вашингтон представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби.

„ Ситуацията сега е такава значително тъй като артилерийските муниции на украинските сили са на изчерпване ", сподели той на конференция.

***

„ Неприятелят ни нападна от въздуха и с управляеми бомби. Най-малко по 50 дневно. Ние обаче удържаме позициите “.

***

Търси си още войничета за еднократна приложимост. 

***

Като няма, си внася от Африка и Азия. 

***

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел няма да разреши да бъде заставен да одобри решение за две страни след войната в Газа, съобщи ДПА, осведоми Българска телеграфна агенция.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР